O nama

Caper je vodeći hrvatski savjetnik u projektima prodaje, akvizicija i spajanja firmi (M&A) i jedini hrvatski član Oaklinsa, najuspješnije i najiskusnije svjetske mid-market organizacije M&A savjetnika

Pronalazimo partnera za iduću fazu razvoja firme • Pružamo podršku kroz svaki korak procesa • Ukazujemo na nove prilike, često tamo gdje ih klijent ne očekuje • Primjenjujemo individualni pristup prilagođen specifičnim potrebama klijenta i industrije • Omogućujemo izlazak na tržišta kroz članstvo u Oaklinsu, najuspješnijoj mid-market M&A organizaciji

Vodeći smo M&A savjetnik na domaćem tržištu te smo od osnutka, 2005. godine, savjetovali preko 50 klijenata u transakcijama vrijednim ukupno preko 1,2 mlrd. USD. Upravo je relativno mali broj projekata, do 5 godišnje, jedna od ključnih karakteristika našeg poslovnog modela koji počiva na kvalitetnom i posvećenom radu sa svakim klijentom.

Naša odgovornost prema klijentima temelji se na integritetu i otvorenosti. Dobro nije dovoljno za nas. Težimo izvanrednom.

Od 2014. godine jedini smo hrvatski član Oaklinsa, najuspješnije i najiskusnije svjetske mid-market organizacije M&A savjetnika. Od tada klijenti dobivaju podršku cijele mreže savjetnika sa širokim iskustvom u relevantnim industrijama i transakcijama, lokalnim znanjem o stranim tržištima i direktnim pristupom njihovim decision-makerima. Članstvo nam omogućava da svojim klijentima pružimo još kvalitetniju uslugu.

Iako su u fokusu našeg poslovanja projekti spajanja i preuzimanja (M&A), dio biranih klijenata koristi i usluge strateškog savjetovanja te savjetovanja u restrukturiranju i reorganizaciji poslovanja

U 55% do sada ostvarenih M&A transakcija, bili smo na strani prodavatelja, a u preostalih 45% na strani kupca. U 70% slučajeva to su bile međunarodne transakcije, dok je domaćih bilo 30%.

Naša strast konstantno nas potiče da nadograđujemo stručnost i ambiciju da budemo najbolji. Naš dinamičan model, u kojemu bez opterećenja djelujemo između naših lokalnih korijena i globalne scene, otkriva najbolje prilike našim klijentima. Naša odgovornost prema klijentima i partnerima temelji se na predanosti i integritetu,čime stvaramo dugoročne, plodonosne međuodnose.

S fokusom na ove vrijednosti realiziramo najbolje poslove i osnažujemo naše klijente na njihovom putu prema izvanrednom.

NAŠ TIM

Željko Perić

Željko Perić

Osnivač

Željko Perić je osnivač i Izvršni partner Capera. Prije osnivanja Capera 2005. godine, Željko je proveo 20 godina na visokim menadžerskim pozicijama u nekima od vodećih regionalnih kompanija.

Opširnije
Joško Vučetić

Joško Vučetić

Partner

Joško Vučetić je partner u Caperu. Prije nego se pridružio Caperu 2005. godine, Joško je proveo dvije godine u Luri (današnjem Dukatu).

Opširnije
Martina Raškaj

Martina Raškaj

Marketing

Martina Raškaj je u Caperu odgovorna za marketing. Prije pridruživanja Caperu, Martina je provela četiri godine u području komercijale.

Opširnije
Katarina Čuić

Katarina Čuić

M&A Direktorica

Katarina Čuić je M&A direktorica u Caperu. Prije dolaska u Caper, Katarina je radila u Kontrolingu poslovanja Ericsson Nikola Tesla d.d.

Opširnije
Denis Sablić

Denis Sablić

Analitičar

Denis Sablić je analitičar u Caperu. Završio je magistarski studij iz financija na Harvard Extension School. Denis tečno govori engleski i njemački jezik te ima položen CFA Level 1.

Opširnije
Bruno Josipović

Bruno Josipović

Analitičar

Bruno Josipović je analitičar u Caperu. Magistrirao je financije i financijsku matematiku na EDHEC Business School-u te financije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Opširnije